Catalog online de produse

Va stam la dispozitie cu cele mai noi produse din domeniu

Fose septice biologice si ecologice

Fose biologice sunt unitati de tratare primara anaeroba a apelor uzate menajere.
Fosele biologice sunt utilizate pe scara larga in realizarea de instalatii de epurare noi sau in reconditionarea instalatiilor vechi, intrucat reprezinta sectiuni de pretratare utile pentru fluidizarea incarcaturii poluante a apei uzate.
Aceste fose sunt construite din mase plastice (PE - polietilena lineara sau PP - polipropilena), material reciclabil integral si sunt alcatuite dintr-un compartiment de sedimentare si separare primara si un compartiment de sedimentare secundara.
Fosa biologica poate avea unul sau mai multe capace pentru inspectarea compartimentului principal si secundar si pentru preluarea namolului, o gura de intrare a apelor uzate, o gura de iesire a apelor limpezi si un orificiu pentru ventilatie.
Apele uzate menajere se limpezesc partial in compartimentul de sedimentare si separare primara, trec gravitational in compartimentul de sedimentare secundara si sunt evacuate tot gravitational prin drenuri, iar namolul depus la fundul fosei fermenteaza timp indelungat, pana la mineralizare, prin actiunea organismelor vii si este indepartat dupa un interval prin vidanjare. Avantajul acestei solutii consta si in faptul ca volumul sedimentelor care se vidanjeaza este foarte mic comparativ cu volumul corespunzator al depozitului sedimentar, deoarece acesta, prin actiunea bacteriilor anaerobe se mineralizeaza si pierde din continutul de apa (peste 95%). Domeniile de aplicare sunt locuinte particulare, nuclee reziduale, restaurante, scoli, sali de sport pensiuni, birouri, unitati productive, parcari, etc, acolo unde este posibila deversare apei tratate prin sisteme de dispersie in sol (campuri de dren, tunele de infiltratie, etc.).
Avantaje
- dimensiuni mici
- etanseitate
- nu ocupa spatiu (montaj ingropat)  deversarea apei tratate se face in sol prin campuri de drenaj sau tunele de dispersie/infiltratie
- greutate redusa
- nu necesita alimentare cu curent electric  nu foloseste substante bioacvtivatoare
- reactie neutra la radiatiile UV
- rezistent la atacutile agentilor chimici
- grad de intretinere redus
- forma bazinelor prezinta avantajul unei structuri solide
- rezistenta mecanica si termica la temperaturi cuprinse intre -60 si 80 grade Celsius
 rezistenta la coroziune 30 ani
 produs reciclabil 100%
Norma de referinta EN 12566-1  Tancuri septice prefabricate

Descrierea procesului
Apele reziduale menajere (formate din ape reziduale negre provenite de la bai si ape reziduale gri provenite de la bucatarii, masini de spalat) intra in fosa septica si se deverseaza in bazinul de sedimentare primara. In acea zona, prin diferenta de greutate specifica, incepe un proces de separare a apelor reziduale menajere. Tot aici, printr-un proces de fermentatie anaeroba (epurare biologica in lipsa oxigenului), se produce o separare a namolului si lichidul (mai usor), datorita diferentei de greutate specifica. Apele gri provenite de la bucatarii si de la masinile de spalat au o concentratie ridicata de ulei (grasimi). Aceste particole de grasimi fiind mai usoare plutesc la suprafata si stau la nivelul superior al bazinului de sedimentare primara. Materiile organice prezente in namolurile depuse in zona de descompunere si cele din stratul plutitor sunt descompuse de bacterii anaerobe, fiind transformate in apa si biogaz. Biogazul care se produce prin actiunea de descompunere trebuie indepartat printr-un tub intr-o zona in care sa nu deranjeze locuitorii din cladirile apropiate. Tubul trebuie sa aiba un racord filetat de 1\" pentru imbinarea in partea superioara a bazinului.
Bazinul septic ofera un randament ridicat atat timp cat stratul de materiale flotante (grasimi) prezent in bazinul de sedimentare si namolul depus pe fundul bazinului de descompunere permit o libera circulatie a lichidelor. Atunci cand stratul de materii flotate si sedimentele depuse pe fundul bazinului de descompunere, nu permit libera circulatie a lichidelor trebuie executata operatiunea de vidanjare. Vidanjarea se face prin gura de inspectie. Intervalul de vidanjare se face in functie de volumul rezervorului.
Important - Procesul de epurare biologic in lipsa oxigenului (anaerob) se obtine numai cu bazinele de sedimentre primara si secundara pline. Odata vidanjat bazinul septic, trebuie umplut cu apa imediat.

Norme de instalare
Amplasamentul bazinului septic trebuie sa corespunda urmatoarelor cerinte si conditii:
 sa se asigure pe cat posibil curgerea apei gravitational prn fosa
 sa fie asezat in exteriorul imobilelor la o departare de cel putin un metru de fundatie si la nu mai mai putin de 10 metri de orice put sau bazin de apa potabila
 sa se asigure accesul usor pentru vidanjare
 solul trebuie sa prezinte un factor de permeabilitate la apa corespunzator pentru a servi drept receptor al apelor epurate
 se recomanda efectuarea unor evaluari a coeficientului de premeabilitate la apa a solului, cunoscut sub numele de \"test de percolare\"
 se recomanda construirea unor ziduri de protectie pentru zonele de risc de inundatie

Performante
Randametul foselor biologice:
 indepartarea componentei organice a namolului ~ 50%
 indepartarea substantelor sedimentabile ~ 90%
 reducerea CBO5 (consumul biochimic de oxigen) fata de incarcarea influentului cu ~ 40%

Recomandari
La racordarea si utilizarea fosei de trebuie sa se tina cont de cateva reguli pentru a obtine o expluatare eficienta:
 apele pluviale nu trebuie canalizate spre bazinul septic si nici spre drenurile cladirilor
 se recomanda ca inainte de intrarea apelor uzate in bazinul septic, acestea trebuie sa-si treaca prin un camin vizitabil
 este recomanda utilizarea unui separator de grasimi pentru chiuvetele de la bucatarie
 vidanjarea nu se face pana la golirea completa a fosei, respectiv sa mai ramana aprox. 10% din stratul de sedimente, acesta urmand sa asigure reinceperea rapida a procesului de digestie
 bazinul septic nu necesita intretinere si nu trebuie folositi dezinfectanti, solutii de soda sau alte solutii chimice
in fosa nu trebuie sa aiba ajunga materiale ne-biodegradabile (ex: servetele, resturi de tigari, c?rpe, mijloace de igiena personala, etc.). Ele pot cauza infundarea tevilor si in consecinta functionarea necorespunzatoare a sistemului de epurareSolicitati informatii suplimentare despre
Fose septice biologice si ecologice
 


Imaginile, detaliile tehnice, descrierile produselor au caracter informativ si nu creaza obligatii contractuale. Producatorul isi rezerva dreptul de a modifica aceste caracteristici fara o notificare prealabila. Pentru informatii exacte asupra acestor aspecte, precum si pentru disponibilitatea unui anumit produs, va rugam contactati un reprezentat vanzari.

Formular solicitare oferta de pret pentru Fose septice biologice si ecologice

In cel mai scurt timp va vom contacta pentru a va oferi oferta de pret sau informatiile pe care le veti solicita.

Afisari: 5139 vizite